Kycklingmarinader




Marinader till kyckling

    MARINAD MED OLIVOLJA, VITLöK, SOJA OCH SENAP:

  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk nymalen svart- eller vitpeppar

  • THAI MARINAD MED JORDNöTTER:

  • 1 dl kokosmjölk
  • 4 msk jordnötssmör
  • 1 tsk sambal oelek, chilipasta efter smak

  • GRILLMARINAD MED SöT GOD SOJA:

  • 0,5 dl söt, tjock soja som Ketjap Manis
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl olivolja eller matolja
  • 2 klyftor pressad vitlök

  • BARBECUEMARINAD:

  • 0,5 dl chili sås
  • 0,5 dl ketchup
  • 4 msk tomatpure
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung eller finhackad ananas i spad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 droppar tabasco efter smak

  • GREKISK GRILLMARINAD:

  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 3 klyftor pressad vitlök
  • 1 tsk torkad rosmarin eller två små kvistar färsk rosmarin
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung

  • YOGHURTMARINAD KEBABSTYLE:

  • 2 dl naturell yoghurt, ex. grekisk matyoghurt eller Larsa gräddyoghurt
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 2 krm kajennpeppar

  • YOGHURTMARINAD MED AJVAR:

  • 2 dl naturell yoghurt, ex. grekisk matyoghurt eller Larsa gräddyoghurt
  • 6 msk ajvar – paprikaröra

  • YOGHURTMARINAD MED MANGO CHUTNEY:

  • 2 dl naturell yoghurt, ex. grekisk matyoghurt eller Larsa gräddyoghurt
  • 6 msk mango chutney

  • YOGHURTMARINAD MED CURRY:

  • 2 dl naturell yoghurt, ex. grekisk matyoghurt eller Larsa gräddyoghurt
  • 2 tsk curry (här kan du välja sort som stark eller mer koriander som garam masala)
  • 1 rivet äpple
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 pressad klyfta vitlök

Sidkälla

Last modified: Mon Nov 20 13:36:17 CET 2017

Scroll to top