Marinader till kyckling
-
MARINAD MED OLIVOLJA, VITLöK, SOJA OCH SENAP:
- 1 dl olivolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 tsk nymalen svart- eller vitpeppar
- 1 dl kokosmjölk
- 4 msk jordnötssmör
- 1 tsk sambal oelek, chilipasta efter smak
- 0,5 dl söt, tjock soja som Ketjap Manis
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk honung
- 0,5 dl olivolja eller matolja
- 2 klyftor pressad vitlök
- 0,5 dl chili sås
- 0,5 dl ketchup
- 4 msk tomatpure
- 3 msk olivolja
- 1 msk honung eller finhackad ananas i spad
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 5 droppar tabasco efter smak
- 1 citron, saft och rivet skal
- 3 klyftor pressad vitlök
- 1 tsk torkad rosmarin eller två små kvistar färsk rosmarin
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk honung
- 2 dl naturell yoghurt, ex. grekisk matyoghurt eller Larsa gräddyoghurt
- 0,5 citron, skal och saft
- 1 tsk mald spiskummin
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 pressad klyfta vitlök
- 2 krm kajennpeppar
- 2 dl naturell yoghurt, ex. grekisk matyoghurt eller Larsa gräddyoghurt
- 6 msk ajvar – paprikaröra
- 2 dl naturell yoghurt, ex. grekisk matyoghurt eller Larsa gräddyoghurt
- 6 msk mango chutney
- 2 dl naturell yoghurt, ex. grekisk matyoghurt eller Larsa gräddyoghurt
- 2 tsk curry (här kan du välja sort som stark eller mer koriander som garam masala)
- 1 rivet äpple
- 3 msk vitvinsvinäger
- 1 pressad klyfta vitlök
THAI MARINAD MED JORDNöTTER:
GRILLMARINAD MED SöT GOD SOJA:
BARBECUEMARINAD:
GREKISK GRILLMARINAD:
YOGHURTMARINAD KEBABSTYLE:
YOGHURTMARINAD MED AJVAR:
YOGHURTMARINAD MED MANGO CHUTNEY:
YOGHURTMARINAD MED CURRY:
Sidkälla
Last modified: Mon Nov 20 13:36:17 CET 2017