Westcoast Outdoor

Idag var vi på den nystartade Westcoast Outdoor-mässan på Eriksbergshallen. Lasse hade haft turen att vinna två biljetter på Facebook och dagens program med föreläsare som Annelie Pompe och Sören Kjellqvist lockade oss att välja en inomhusaktivitet trots vårvädret.

Vi visste inte vad som väntade oss eftersom det var första året för den här mässan. Skulle det vara många spännande utställare och aktiviteter och trångt med folk? Det enda vi kunde jämföra med var för några år sedan när Svenska mässan hade en parallell ute-mässa samtidigt som resemässan TUR. Då var vi där en hel dag och sonen fick prova allt från parkour, mtb, kajak i Vallhallabadets bassänger, slackline och klättervägg mm och dessutom var det en bra variation på utställare för en friluftsintresserad familj.

När vi kom in fick vi genast syn på bekanta ansikten från Friluftsfrämjandet så där gjorde vi ett första stopp. Vi kunde snabbt konstatera att det var stillsamt med både besökare och ganska få utställare. Förutom en monter med kajaker var det mest olika motionslopp och några som sålde utrustning till de olika loppen som fanns där. Erik hittade ett ställe där man kunde få testa ett skidskyttegevär som var lite spännande.

02-2 01-2

När vi gått varvet runt och insåg att det var ganska lång tid kvar innan Annelie Pompe skulle föreläsa så bestämde vi oss för att gå ut i solen och passa på att leta efter några geocachar i närområdet. Vi brukar inte leta cachar mitt i stan så här gällde det att vara så diskret som möjligt. Tre – fyra nya cachar blev det för Lasse och Erik under dagen.

03-2 04-2 05-2 07-2

Vid två började föreläsningen. När Erik och jag kom tillbaks in en liten stund innan hade en hel del folk dykt upp och fyllde nästan lyssnarplatserna. Vi lyckades ändå hitta ett par platser långt bak där vi båda kunde se föreläsare och bilder. Det blev en bra och inspirerande föreläsning om både fridykning och Mt Everest. Dessutom fick vi lära oss några övningar för att stretcha lungorna för att öka syreupptagningsförmågan. Efter föreläsningen fick Erik ta en selfie på sig och Annelie och fick hennes autograf på armen. Sen var han nöjd för dagen och tycke att vi skulle hoppa över Sören Kjellqvists föreläsning en stund senare.

06-2

Sammanfattningsvis så får vi säga att en friluftsmässa verkligen behövs i Göteborg också. Westcoast Outdoor är nytt för i år men har en hel del att jobba på om det ska bli fler år. Dels tror jag att de behöver välja tydligare inriktning. Ska det handla om massor av motionslopp och sportutrustning eller om friluftsliv?  Väljer man friluftsliv, som jag tycker, så gäller det att få dit alla stora märken och företag och att ha ett rikt utbud av pröva-på-aktiviteter och föreläsare. Hoppas att de som står bakom mässan vågar satsa fullt ut nästa år så att det kan växa till något bra antingen för oss friluftsfolk eller för de mer sportinriktade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top