Klättersöndag vid Trellebystrands camping

Vi fick en inbjudan att vara med på en familjeklättring utanför Lysekil. Det tog inte många sekunder att bestämma sig om vi skulle följa med! Sagt och gjort, vi går upp klockan sju och börjar packa alla våra saker. Vi har ju bara bouldrat förut så det vi behöver ha med oss är ju snabbt ihopplockat – klätterskor, talkbollar och en crashpad. Sen fikat – den viktigaste ingrediensen i en lyckad utflykt. Det skulle finnas grill på plats så vi smiter in till Hemköp och köper lite korv och bröd, toppat med en påse gifflar.

Resan till Lysekil går snabbt och smärtfritt. Campingen är stängd så parkering är gratis. Vi träffar de andra två familjerna. Vi blir nio personer varav fyra barn. Vi promenerar ner till stranden mellan två berg. De är redan preparerade med bultar så toppsäkringarna är snabbt fixade. Jag är först ut på klippan och får göra de första två lederna on-sight – alltså att klättra utan att ha studerat leden förut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lasse är först ut.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dubbelåttan, en viktig knop.

Sedan kommer de fyra barnen som vi har med oss upp på tur. Erik som alltid varit höjdrädd är plötsligt helt orädd och klättrar fyra leder hela vägen upp utan att ge sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lasse vilar fötterna och kollar när Erik klättrar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sitter selen som den ska?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik blir säkrad och ger sig uppåt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gäller att jobba med benen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vinner över höjdrädslan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Firas ner igen.

När det börjar lukta grillad korv framåt tolv kastar sig alla barnen över grillen och börjar käka. Anna tar sin chans och får klättra en led på lite lugnare premisser. Jag passar på att filma lite. Anna klarar efter handledning och peppning sitt första försök med toppsäkring, och går sedan och får sig en välförtjänt grillad korv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annas tur

När alla har ätit börjar barnen leka kurragömma. Jag får ett nytt problem att lösa on-sight. Jag är nära att ge upp när jag halkar på klippan som är lite algbeväxt och fortfarande lite våt efter gårdagens regn. Jag tar nya tag och biter ihop. Problemet sitter ganska koncentrerat runt en spot, men när jag lyckas ta mig förbi den är det motorväg till toppen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kurragömma och lek runt lunchen.

Innan vi vet ordet av är klockan över två och det är dags att bryta upp och ge sig av hemåt. Vi har inte så jättebråttom så när Fredrik frågar om vi vill hänga med hem till honom för att testa torrdräkter för kajakpaddling är ju svaret givet.

🙂 Lasse

1 Comment

  1. […] Läs mer i inlägget Klättersöndag vid Trellebystrands camping! […]

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top