Rypetoppens adventurepark

För ett tag sedan visade vi vår lilla film från Rypetoppens adventurepark. Där var vi en hel dag och klättrade runt och åkte zipline på låg och hög höjd mellan träden och ut över vattnet. Vi hade riktigt roligt och Erik menade att han klarade sig bra utan Liseberg i år.
Förutom filmen så blev det lite vanliga bilder också. Blir du sugen så hittar du dit genom att köra förbi Åre och Storlien och sedan c:a en kilometer in i Norge. Där är det skyltat från stora vägen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi har fått ut all utrustning som behövs för en dag i parken. Erik fick en specialhjälm till sin GoPro-kamera.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Allt sitter som det ska och blir kontrollerat av personalen innan man får börja.

Säkerheten kändes viktig i parken. När man registrerat sig och betalat fick man först ut säkerhetsutrustning. Sedan kollades alla så att de fått på utrustningen på rätt sätt och selar justerades och stramades åt. Därefter hölls en kortkurs hur allt fungerade och hur man skulle använda sin utrustning. Därefter fick man ge sig ut på en låg testbana och se att man hade förstått allt. När detta var avklarat var det bara att ge sig ut för att testa vad man vågade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Först en kortkurs om hur säkerhetsanordningarna fungerar och sen en låg testbana.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En av de låga banorna som funkar bra även för mindre barn.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vilopaus i väntan på att komma vidare.

Vi började med några enkla gröna banor i skogen och när vi kände oss modigare så fortsatte vi på de högre blå och röda banorna. Erik tog täten följt av mig och Lasse. Det Erik vågade var det bara för oss vuxna att hänga med på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Härliga ziplines mellan träden.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lasse har en annan åkstil.

Vi tog sen lunch och hade med oss en rejäl matsäck från STF Storliens fjällgård där vi bodde. Med nya krafter gav vi oss sedan iväg mot de riktigt långa och höga banorna. Vi fastnade för en bana som hette Örnen. Här fick man åka tre långa och höga ziplineåk över en ravin och över en sjö och tillbaks igen. Nästa gång vi kommer hit så ska vi nog våga oss på Fjällvråken och Fossekallen (Strömstaren) också. Erik testade att klättra ut längs bergväggen på en av dem men tyckte att det var långt mellan fotstöd och handgrepp så vi vände tillbaka. När han blir lite längre så gissar jag att vi blir så illa tvungna att våga oss hela vägen även här. Filmen ger en bättre bild av de höga och långa banorna så missa inte den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter lunch tar vi de höga, långa och härliga banorna.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Över en ravin för att sedan ta nästa zipline ut över vattnet.

Vill du åka till Rypetoppen Adventurepark själv så hittar du all info på deras hemsida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top