Sista natten med Frilufsarna

Den 9-10 juni var det dags för sista övernattningen med Frilufsarna. Erik har varit med i Friluftsfrämjandets barngrupper sedan han var liten, först Mulle, sedan Strövarna när han började skolan och nu sista året Frilufsarna. Erica har funnits med som ledare sedan Mulletiden och Mattias nästan lika länge. Den här terminen annonserade de att det blev den sista för dem som ledare. Ganska ledsamt tyckte Erik som varit inställd på att hålla på hela vägen till TVM (tre vildmarks mål) på högstadiet. Erik får själv berätta om den sista övernattningen.

Var var ni någonstans?

I ett vindskydd i Svartedalen

Hur kom ni dit?

Vi åkte bil och parkerade på en parkering i Svartedalen vid Bottenstugan. Därifrån följde vi blå markeringar ungefär 1,5 km till Stora- och Lilla Iglekärr.  Vindskyddet ligger fint mellan sjöarna.

Erik har krupit ner i sovsäcken på kvällen

Vad gjorde ni på kvällen?

Snackade matte och fysik med Johan och han förklarade att matte var ett språk.

Så badade vi.  Det var iskallt. När jag badade så märkte jag att vattnet var mycket mycket kallt så det tog typ 2000 år innan jag vågade doppa mig.

Till slut åt jag upp allt mitt godis. Jag hade oreokex, alhgrens bilar och chips  Vi gick och la oss till slut klockan elva typ.

Var det speciellt eftersom det var sista gången med Frilufsarna?

Att jag badade eller ”doppade hela kroppen” var lite speciellt för mig.

Det var extra ledsamt att det var sista gången med Frilufsarna. Vi gav en present till Erica och Mattias. Det var en termos med alla våra namn på så att de aldrig glömmer bort oss.

Hur sov du?

Gott. Vi gick och lade oss klockan elva så de var lättare än vanligt att somna. Alla killarna låg i vindskyddet och tjejerna sov i tält. Jag sov ganska gott utom när någon rörde sig mycket. De ryktas om att jag snarkar som en flodhäst när jag sover. Jag sov länge på morgonen tills Mattias väckte mig.

Nyvakna.

Vad åt ni?

På kvällen åt jag mest godis. På morgonen åt jag salamimackor och drack varm choklad.

Frukostmackor…
… och varm choklad

På morgonen kom mamma och pappa för att hämta dig i skogen. Varför?

Jag skulle på Master cup en cykel-stafett som min cykelklubb CK Master håller.  Jag var gruppledare där i år och tog hand om ett av lagen. Jag visade banan för de som var nya och sen åt vi hamburgare och så körde vi en tävling där vi peppade varandra och hade kul.

Erica fixar varm choklad
Frukost vid sjön…
…och en kåsa varm choklad.

Och du fick fina terminspresenter?

Absolut, det var det bästa. Jag fick en mössa, ett terminsmärke och en buff. Det var bra presenter.

Vandring mot bilen med fina terminspresenter på.

Vill du säga något avslutande om Frilufsarna?

Det har varit fu%&/ing awsome! På svenska betyder det att det har varit jättekul att vara med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top