En ny bekantskap!

Erik och jag har börjat geocacha alltmer intensivt sedan vi först stiftade bekantskap med aktiviteten uppe på Storvätteshågna öster om Grövelsjöns fjällstation. Vi har båda blivit premium-medlemmar nu vilket innebär att vi har koll på när det dyker upp nya geocacher i vår närhet. Ibland när läget är gynnsamt och det händer i vår närhet sticker vi iväg på drag!

Det var på ett sådant drag som vi träffade på Silnor, ett trevligt par som bor i grannskapet. Görans son hade smugit upp till deras omedelbara grannskap och lagt en geocache för att Göran och Pia skulle kunna ta den… vilket de också gjorde. Samtidigt hade Erik och jag kastat oss iväg med bilen för att vara först på den!

Väl framme mötte vi ett par på promenad. De ropade åt oss: ”Det är försent!” vilket verkade lite klurigt… Hur kunde de veta vad vi var ute efter??? Vi började prata och insåg att vi kände till varandra via loggböcker och via Geocachings hemsida. Det blev ingen FTF idag! (First To Find) Vi blev inbjudna till dem för att snacka lite, så vi loggade STF på cachen och gick sedan hem till dem.

De föreslog att vi skulle göra sällskap och ta ett par luriga cachar i närheten, som de inte hade tagit ännu av någon anledning. En cache hade jag tittat efter flera gånger men missat så Göran sa att vi kunde titta till den för skojs skull. Vi drog iväg i ”Silnors Geobil” (Det sitter en liten dekal på bakrutan med en kod som man skall gå in på sidan och logga om man råkar se den!)

IMG_5084
Justerad gubbe!

En av de cachar Göran hade i åtanke var ”Galgbacken”. Den levde verkligen upp till sitt namn! Cachen var ett petrör fasttejpat på en docka av ståltråd som skulle se ut som en stackare som blivit hängd! Högt uppe i trädet satt en galge i miniatyr där gubben skulle hänga! Det var ett äventyr i kylan!

 

 

IMG_5088
Göran justerar gubben lite innan vi hängde upp honom…
IMG_5086
Erik och Pia står och myser!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top