Påskafton på Skändlaberget

Eftersom Lasse har jour på påskaftonskvällen och vi ändå är kvar i stan så bestämmer vi oss för en tur på Skändlaberget. Packar med oss lite gott till en påsklunch och till en fika. Muurikkan och tarpen ska invigas. När vi kommer dit är vi ganska hungriga och bestämmer oss för att starta med lunch. Eftersom vi glömt tändstickor och tändare  får vi användning för tändstålet som ligger i Annas ryggsäck. Eld blir det och snart kan vi värma på köttbullar, prinskorvar och lite goda rotfrukter. Erik hade kokat ägg och målat dem hemma så en sillmacka får vi också. Riktigt gott smakar det ute i skogen.

1603__MG_3277 1603__MG_3279 1603__MG_3291

Efter lunchen går vi en av de kortare turerna runt Skändlaberget för att lägga ut lite geocacher  inför en aktivitet som vi planerat för längre fram i vår. Det är inte helt enkelt att hitta platser som inte redan är upptagna av ledtrådar till en multicache. Men till slut blir det ganska bra. Sju cacher kommer det att bli på rundan och en multicache som redan finns där. Erik har placerat ut sin första egna geocache.  Dessutom ska Lasse ta reda på om han kan få lov att ta över en arkiverad cache vid starten.

1603__MG_3308 1603__MG_3382 1603_IMG_5649

När vi kommer fram till rösena i slutet av vandringen så är det dags att fika lite. Erik monterar det lilla köket och kokar upp vatten så att alla kan få något gott att dricka, kaffe te och choklad beroende på smak. Eftersom det är påskafton har vi köpt med goda chokladmuffins som smakar härligt till.

1603__MG_3375 1603__MG_3344 1603__MG_3360

Efter fikat är det inte långt kvar tillbaka till bilen.

1603__MG_3397
1603_IMG_5645

1 Comment

  1. Anna Kristiansson
    28 mars, 2016

    Hittade idag en blogg från en som just gått vår lilla geocachrunda i Skändla. En cache i slutet har Lasse tillfälligt arkiverat. I huset nedanför berget visade det sig bo en hund med extremt gott luktsinne. Man vill ju absolut inte irritera någon och därför ska den flyttas en bit är det tänkt. Låter även som att klättergranen behöver sig en tillsyn. Den höll fint för en fullvuxen man när vi var där men nu lät det som att något måste ha hänt…
    Här är bloggen: http://hallensgeocachingaventyr.com/2016/03/28/ater-pa-skandlaberget/

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top