Rya skog och Hisingens baksida

Kul att aktivera familjen lite när det är ledigt i skolan för påsklov. Erik ville gärna hitta några nya cacher och jag tycker att det är kul att komma ut i skogen en stund. Därför packar vi varsin ryggsäck med allt vi behöver för en fikalunch ute. Först åker vi mot Rya skog, ett mycket litet lövurskogsreservat inklämt mellan vägar, järnvägar, hamn, raffinaderier och avloppsreningsverket. Vet att det inte låter så mysigt men det är som en liten oas när man väl kommer in i skogen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Skylten vid parkeringen

På vägen dit stannar vi på ett par platser i industrimiljö för att hitta ett par geocacher. När vi kommer fram är vi ensamma där när vi ger oss ut i skogen. Även här har Erik siktet inställt på ett antal cacher. Därför får vi inte bara se allt längs stigarna utan också ta en del ganska våta omvägar. Fåglarna har börjat komma igång med vårbestyr och redan när vi letar efter den första cachen så upptäcker jag att de första vitsipporna blommar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik på väg mot en cache.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De första vitsipporna.

När vi har klarat av alla utmaningar med att hitta geocacher så börjar vi bli lunchhungriga och slår oss ner på en bänk nära bilen och parkeringen. Lagom när mackor är uppackade och varm choklad och kaffe fixat så kommer regnet. Vi flyttar in allt i bilen och är inställda på att åka hem efter fikat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fikadags.

Då slutar det regna och vi beslutar oss för att ge oss på några riktiga industimiljöchacher längs vägen hem.  På de flesta ställena luktar det påtaglig från Ryaverket eller från raffinaderier eller gamla järnvägsspår. Erik har flyt idag och när vi till slut ger upp för dagen efter att ha varit in vid Arkens konferensanläggning så summerar han till elva cacher. Jag gillade vandringen genom Rya skog och de första vitsipporna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Geocaching i industrimiljö. Finns det något inne i råttan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top