Geocaching med Friluftsfrämjandet

Idag var det premiär för geocachingtur med Friluftsfrämjandet Hisingen. Efter några avhopp p.g.a. dubbelbokningar mm så är vi till slut fem personer som ger oss ut i Torslandaskogarna för att pröva på att geocacha. Lasse har lagt ut en runda med geocacher där man kan börja och sluta på samma ställe vid Hällmålningen i Tumlehed. Först startar vi med att fixa inloggningar till de nya cacharna och så behövs lite instruktioner för att kunna hantera geocachingappen i mobilen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lasse visar Ewa och Filip hur geocachingappen fungerar

Snart ger vi oss iväg mot första cachen som ganska snabbt är avklarad. Nästa är lite lurigare en bit uppe i ett träd men Erik erbjuder sig att klättra upp för att få ner den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik erbjuder sig att hämta ner en cache med ”fågel” som ledtråd.

På väg upp mot nästa cache får vi syn på en ormvråk i ett träd. Den sitter ganska nära och flyger inte iväg direkt som de brukar göra. I Sillviks skalbankar hittar vi nästa cache, en pytteliten nano.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ewa spanar på en ormvråk som visar upp sig fint.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En pytteliten nanocache.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Genom skalbankarna mot fler cacher och fika.

På väg mot den nedre skalbanken så hittas ytterligare en cache gömd i en bergsskreva. Loggboken loggas och en TB (Travelbug) hamnar i den lilla lådan. Nu är det dags för en god fika med mackor, kaffe, te och choklad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Filip skriver i loggboken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fikastund i nedre skalbanken.

Efter fikat är det dags att återvända mot hällmålningen där vi startat. Ytterligare ett par cacher hinner vi med och så tittar vi på hällmålningen förstås. Tre timmar i skogen med trevligt sällskap gör att tiden bara rusar iväg. Det är dags att bryta upp för att hinna med fler saker innan dagen är slut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På väg hemåt igen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Avslutning vid hällmålningen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top