Frilufsare provar på geocaching!

Idag gjorde jag min tredje guidning i geocachingens tecken. Den här gången var det för en frilufsargrupp! Vi hade en härlig dag som egentligen bara skuggades av frånvaron av ett trevligt badvatten – för varma och svettiga blev vi!

1606_IMG_6226

Vi börjar med hällmålningen i Tumlehed som blir glatt uppskattad. Vi passar på att ta cachen som ligger precis intill som start på vårt cachingäventyr. Nästa anhalt blir ”Gabriels Lycka” – en gammal bronsåldersbosättning där man verkligen kan drömma sig tillbaka i tiden och tänka sig se stockbåtar lägga till vid stranden, eller kanske till och med krigskanoter som var förebilder åt de häftiga hällmålningarna vi just såg. Vid lyckan finns ett delsteg till en 6-stegs multicache som vi tittar lite på som studieexempel på olika cachetyper.1606_IMG_6231

1606_IMG_6235Sedan går vi vidare till en av de roligare cacherna! Den sitter 4 meter upp i en tall vid stigen. Gissa om några vill klättra upp och plocka ner den! Snabbt loggad går vi vidare mot de sista två innan fikat varav den sista är en så kallad nano-cache, en av de minsta behållarna som finns. Den är så liten så vi lyckas tappa den i löven som ligger mellan buskarna. Det tar en liten stund, men med gemensamma ansträngningar lyckas vi plocka fram den och logga även den! Någon tycker att denna var roligast hittills!

1606_IMG_6237Vid fikat berättar jag lite om sjöbottnen vi sitter på och varför det ligger snäckskal mitt uppe i skogen. Jag berättar lite om alla orkidéer som frodas här tack vare kalkrikedomen. Sedan berättar jag lite om Travel-Bugs och de äventyr en sådan kan få komma ut på. Jag visar upp några och berättar sedan om min TB som just nu ligger i en cache vid en campingplats nordost om Laboe vid Kieler Förde.

1606_IMG_6239Vi känner oss styrkta av våra mackor och pastasallader och går raskt vidare mot nästa cache som bjuder på en lite större burk. Tyvärr innehåller inte den några större skatter så vi loggar och går vidare mot den sista av mina cacher. Den bjuder inte heller på några skatter men däremot på en av de ståtligare utsikterna över vår vackra skärgård.

1606_IMG_6245Den sista cachen för dagen blir också en studie i olika cachetyper då det är en mysteriecache. Vi har lite ont om tid så jag avslöjar platsen och berättar lite om hur jag räknat ut var cachen måste ligga. Efter den måste vi mot bilen. Det känns som att alla hade fått bra behållning av vår lilla utflykt och det känns som vi har fått fyra nya ivriga geocachare!

Vi tog 8 cacher idag. De vi tittade på var dessa:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top