Paddeltur i Yttre Bodanes skärgård – Dag 3

Den här dagen tänkte vi ägna oss åt att paddla i Yttre Bodanes skärgård och samtidigt passa på att lägga ut ett gäng geocacher på öarna i reservatet.Jag har samlat på mig travelbugs så jag har att lägga ut i mina nya cacher. Dessa cacher kommer att komplettera min samling med cacher i reservatet. Nu kommer det att finnas 23 geocacher i Yttre Bodanes naturreservat varav 22 kommer att vara mina.

1607_IMG_6524
Förberedelse för utfärden…
1607_IMG_6529
Första angöringen – Norra Källsöholmen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Första geocachen är snart på plats!
1607_IMG_6533
Det är med en mysig frihetskänsla man ger sig ut med kajaken!
1607_IMG_6532
Andra stoppet: Källsön.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vy från lagunen på Källsön.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik passar på att meta lite medan jag placerar dagens andra cache.

Tanken var att det skulle hamna en cache på Gåsen också, men efter sista utlägget på Kalvön så har det blåst upp betydligt och Erik och Anna skyndar hemåt i förväg för att hemfärden skall bli så lugn det går. Jag placerade dagens sista cache och går sedan tillbaka till min kajak. Jag möts av en kraftig motvind, och vid överfarten till Tångholmen blåser det mot 10 sekundmeter redan. Jag får friska vågor som slår över kajaken. Min första kontakt med lite ruffigare väder… Det är med lättnad jag kommer in i sundet mellan Tångholmen och Tångenudden. Sedan har jag vinden snett i ryggen och kan surfa på vågorna resten av vägen hem! Sånt är kul!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kontrollerar punkter i GPS-en medan lite lunch dukas fram.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vattnet fullt av småfisk!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik och Anna ligger kvar i vattnet medan jag lägger en cache på Snöön.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik testar om kajaken går att sova i…

Dagens resultat: Fem utlagda cacher och kajaktur i lite stökigare väder! Även om man vet hur snabbt Vänern kan blåsa upp så blir man lite överraskad varje gång. Nu när man har sonen med sig i egen kajak borde vi nog repetera kajaksäkerhet tillsammans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top