Geocache nummer 1000!

En vacker dag i en geocachares liv kommer det tillfället när man spränger tusencachebarriären! För mig inträffade det en vacker höstdag vid Dals Långed, ett litet pittoreskt samhälle jag dittills inte besökt. Vi trodde att det skulle bli dåligt väder med snöslask och drivis – istället blev det lite duggigt och senare solsken och fint. Det var väldigt kallt måste jag säga! De små stunderna i bilen då kölden inte var lika påtaglig var varmt efterlängtade!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anna och Lasse vid första cachen på traden. [Foto: Erik]
Vi påbörjade dagen med en liten trad på 13 cacher mellan Ödskölt och Mustadfors. Det gick mestadels som på räls. Det var fina petrör som oftast gick lätt att hitta. En av dessa DNF-ade vi, men det lät vi oss inte nedslås av. I Mustadfors lilla brukssamhälle var det gott om geocacher!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik och jag loggar… [Foto: Anna K]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Viktigaste verktyget vid papperslös geocaching! [Foto: Anna K]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lunch smakar alltid bäst! [Foto: Anna K]
Vi passade på att fika i bilen och värma oss med varma te-kåsor och mackor innan vi gick ut och började med Mustadfors-cacherna. Den första var svårflirtad och ville sig inte alls. Det fanns många fler att välja på så vi var inte envetna utan tog en annan. En av dessa cacher i Mustadfors verkade vara vid en bygdegård där musikevenemang och liknande tar plats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En av cacherna låg vid en bygdegård. [Foto: Anna K]
Efter en liten avstickare längs med vattnet och in i ett villaområde med intilliggande badplatser gav vi oss upp på nästa trad. Den första på den traden skulle få bli nummer 1000. Den heter GC64PH7 ”Enet”. Anna filmar mig när jag hittar den – 14:24 den 2:a november 2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nr. 1000 – loggad och klar! [Foto: Anna K]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vilt knaprande på ett ballerina firade jag min 1000:e cache! [Foto: Anna K]
Vi fortsatte med cachandet på denna nästa trad, som till namnen verkar bestå av flera trader efter varandra. Det började med ”Minneberget” – där jag tillfälligt förlorade minnet… 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”Hur många cacher hade jag nu igen…?” [Foto: Anna K]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daggdroppar på eklöv. [Foto: Anna K]
Givetvis får naturbilder och miljöbilder också ett litet utrymme här. Hösten bjuder ju alltid på en massa trevliga motiv i form av fallna löv i alla former. Traden vi följer innehöll ett par cacher förknippade med gamla smedjor. Dessa bjuder alltid på foto-geniska motiv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Interiör från en av dessa smedjor. [Foto: Anna K]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En samling verktyg och attiraljer i smedjan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kristoffers förfallna gamla smedja… [Foto: Anna K]
Även gamla hus och gårdar finns det gott om i dessa Dalslands skogar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En gammal gård vi passerade. [Foto: Anna K]
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hösten gör framryckningar… [Foto: Anna K]
Denna vackra dag när jag passerade 1000-strecket tog vi in 25 geocacher. Inte särskilt många, men vi har ingen brådska. Det viktigaste är att ha trevligt när vi är ute, och det hade vi idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top