Nytt År Nya geocacher!

OBS! Bilderna i detta inlägg kan avslöja vissa detaljer om några av cacherna.

Det nya året startade på bästa sätt. Först mysigt nyårsfirande med min barndomsvän och hennes familj. Vi vuxna kom i säng vid tvåtiden och Erik hade somnat lite tidigare. Klockan 7:46 vaknade jag och behövde gå på toa. Jag tittade på mobilen för att se vad klockan var och kom vidare in på mina mail. På en hel rad mail stod det Geocaching som rubrik. Jag gick in på nr 1 för att se var i stan det dykt upp nya cacher och blev förvånad när det bara var 500 m hemifrån. I stället för att somna om blev det snabb väckning av Lasse och Erik. En trött familj hoppade så snabbt som möjligt i friluftskläderna och gav oss ut.

Vi såg hur Monway, en känd FTF-cachare (FTF= first to find. Alltså en som är snabb att leta upp nya cacher) börjat FTFa från cache nr 1. Då bestämmer vi oss för att ta cyklarna och börja från andra hållet istället. Efter en cykeltur på 3-4 km så börjar vi från nr 17 för att ta cacherna i bakvänd ordning istället. Just när vi ska logga första cachen kommer regina-phalange hastande för att också få vara med och FTFa. Till de första cacherna behövs fortfarande pannlampa för att se ordentligt var man går och för att hitta dem enklare. Vi låste cyklarna och lämnade dem efter ett par cacher. Men cykelhjälmarna satt på hela vägen runt genom skogen.

1701_img_3790
Med cykeln i högsta hugg i arla morgonstund…
1701_img_3793
Vi samlas alla runt första loggen som skrivs…

Snart kan vi lägga undan pannlamporna när dagsljuset tilltar. regina-phalange och vi slår sedan följe och är först på nr 17-12. När vi kommer fram till cache nr 11 har Monway redan loggat den och vi får en trevlig pratstund innan vi bestämmer oss för att fortsätta hela rundan. Det är stor variation på hur cacherna är gömda vilket gör rundan varierande. Erik gillar när man får klättra och är smidig när det behövs. Lasse och regina-phalange håller koll på det tekniska så att vi hamnar rätt och ganska enkelt kan hitta alla cacherna. Själv är jag ingen storcachare och brukar inte ens logga men ibland är jag till nytta för att snabbt hitta gömmorna.

1701_img_3812
Erik letar efter en geocache som verkar närma sig T5…
1701_img_3820
Vid cache 11 på trailen var det slut på FTF-erna! Där stod Monway – the King of FTF!!!
1701_img_3824
Vid 11:an kände Erik att han behövde lätta lite på TB-trycket och placerade ut en av sina följeslagare…

Jag gillar att vara ute i naturen och vandra och geocachingen gör att man får se nya platser då och då. Den här tiden på året får man vara beredd på att det är både lerigt och blött i markerna och Lasses GoreTex-skor höll inte tätt hela vägen idag. I en av de större cacheburkarna lämnar Erik en TB som han haft i sin vårdnad ett litet tag. På cache nr 8 träffar vi på nästa cachare, Hallén och får en ny pratstund innan vi går vidare mot slutet av rundan. (Här är Halléns blogg om samma geocacherunda)

1701_img_3828
Erik plitar dit vår signatur: Ffam
1701_img_3831
Ett träd som man kanske inte gärna klättrar i… Grenarna knakar inte ens – de går av! Ny strategi…
1701_img_3850
Vid 8:an träffade vi på Hallén och fick oss en lång trevlig pratstund! Kolla in hans blogg också.

Vi gör ett kortare avbrott från rundan för att ta ett par cacher utanför serien som inte Lasse och Erik har sedan tidigare. Men snart är vi tillbaka på rätt spår.

1701_img_3892
Det syns väl att Erik älskar T5-or!
1701_img_3857
Ibland blir det snårigt – då är det bra att vara flera…
1701_img_3861
En del geocacher är så uppenbara så det inte går att göra spoilerbilder på dem!

På nr 3 träffar vi på nästa cachare, geosmurfan65 och vi pausar och snackar en stund igen. Efter de två sista cacherna hoppar regina-phalange på bussen hemåt och vi traskar de sista metrarna hem för en rejält sen brunch. Det blir en riktig lyxfrukost med extra god müsli på filen, surdegsbaugette med cheddar, en stor kopp kaffe och resterna av gårdagens citronmarängpaj till efterrätt. Sen är vi redo att ge oss iväg för att hämta hem våra cyklar som vi lämnat i skogen efter de första cacherna på morgonen.

1701_img_3874
Geosmurfan65 dyker upp och tar rundan från rätt håll. Hon har uppmärksammat att det är 2 FTF-jägare på väg från varsitt håll och tar det lugnt lite längre fram på morgonen.
1701_img_3887
Ffam-s egen lilla klätterapa!
1701_img_3891
Den välförtjänta lunchen efter en hellyckad runda! Surdegsbaguette med cheddar och citronmarängpaj… Smakar gudomligt!

Hela rundan blev 15000 steg, ca 10 km vandring, 7 km cykel, 19 nya geocacher varav 6 FTFer. Nu väntar vi på att cache 18-26 ska dyka upp och den tillhörande finalcachen som man ska kunna hitta i mars om man lyckats med alla de övriga. Kul med en ny runda i Torslanda!

4 Comments

 1. regina-phalange
  2 januari, 2017

  Hej Friluftsfamiljen!

  Vilket fint inlägg om vår förmiddag längs trailen! Jag har berättat för kollegorna på jobbet idag om turen, Eriks fantastiska klätterkonster och hur glad jag är att jag råkade träffa på er.

  Jag vet inte om det var en slump att serien släpptes just på nyårsdagen eller om det var uträknat att många skulle lockas dit, men det var roligt att möta så många andra. Jag tror bara att det har hänt tre gånger tidigare att jag spontant har träffat på geocachare ute ”i fält” men under gårdagen skedde ju många sådana trevliga möten.

  Hoppas vi ses längs någon liten skogsväg snart igen. 🙂 Den där välförtjänta brunchen såg ju förresten inte alls tokig ut.

  Svara
  1. Anna Kristiansson
   2 januari, 2017

   Tack! Vi hade så trevligt tillsammans med dig i skogen i går. En hjärna till så hittar man gömmorna snabbare och enklare. Alla har sina förmågor och Erik gillar helt klart att klättra och hoppa runt.
   Det var kul att träffa andra cachare också även om det ”tidiga” släppet på nyårsdagen nog gjorde att en och annan sov bort sin chans 😉 Kanske träffas vi om resten av slingan släpps en bra dag till våren! /Anna

   Svara
 2. Per Hallén
  15 januari, 2017

  Kul att träffa er och mycket trevligt att läsa i er blogg. Hoppas vi träffas snart igen under en buske….

  Hälsningar
  Hallén

  Svara
  1. Lars Kristiansson
   15 januari, 2017

   Det är alltid jättekul att träffa på folk man sett som smeknamn i loggböcker och äntligen få ett ansikte och till och med en person bakom nicket! Sånt händer nästan bara vid ftf-er – om man inte räknar events. Dig har jag både sett som loggare och ägare till cacher! Det var en ära att få träffas på riktigt! Vi hoppas det händer igen!

   Hälsningar Lasse / Ffam

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top