TB-Hotellet ”I’m Rolling”

En rolig grej för geocachare är så kallade TB-s eller Travel Bugs. De brukar kallas Trackables på engelska. Det är små maskotar i alla olika former – coins, dockor, figurer, brickor, bilar, ryggsäckar, tatueringar… ja you name it!

Indian-Jonas i högform!

Alla har en unik kod på sig, som man håller hemlig. Ser man en sådan kod fotar man av den eller skriver upp den, för att logga den senare på samma sida som man loggar sina geocacher. Somliga är på resande fot – därav namnet Travel Bug. De flesta har ett mål. Meningen är att man skall ta dem med sig. Inte för att behålla dem men för att transportera dem vidare mot något mål. Målet om det finns står på TB-ns hemsida. Det är kul att kolla in en TB och se var den har varit. Man kan rita upp ett spår på kartan så man kan se hur resan sett ut dittills.

 

 

 

Hotellet är inte svårt att hitta!

Givetvis finns det ju då Hotell!!! Det är generöst tilltagna geocacher, där idén är att man skall kunna kolla in TB-ar och ”upptäcka” deras koder. Geocacharna Silnor har placerat ett jättefint TB-Hotell vid Volvo City. Jag hade ett par TB-ar som hängt med ett tag. Det var dags att släppa av dem så jag åkte till deras hotell för att göra TB-drop (heter det när man släpper av en TB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stiligt anlagt med mossa på taket!

 

 

 

Detta hotellet var det snyggaste och ambitiösaste TB-Hotell jag någonsin sett! Det hade till och med 4 avdelningar beroende på vilket mål de intagande har. Dessutom är de säkert inlåsta bakom ett hänglås. Endast de som känner till geocaching och har konto på sidan kan ta reda på koden.

TB-Hotell med olika avdelningar…

Här fick jag fyra nya koder att logga, och lämnade av de tre jag burit på ett långt tag. Tusen tack Pia och Göran för denna fina upplevelse! Må detta hotell få stå kvar länge!

Silnor i egna personer och alias.

För den som känner för att besöka hotellet finns sidan här! Man behöver dock vara premium-medlem på Geocaching.com för att få se detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top