Att göra service på sina cacher…

Ibland behöver man titta igenom sina cacher för att se att allt är som det skall med dem. Det kan behövas att man byter loggbok då någon är fullskriven, eller så har den blivit väldigt blöt. Ibland går burkar sönder och hela burken behöver bytas ut.

Idag gjorde vi en liten opåkallad servicerunda på mina cacher på Skändla-berget. Vi hade tänkt att gå Naturpasset i Skändla och besökte caféet i Säve där kartan skulle finnas. Jag gick in och frågade efter kartan till Naturpasset. ”Till vad…?” frågade caféägaren förbryllat. Jag beskrev Naturpasset som del av Tolered IK-s verksamhet och visade på deras hemsida där det klart och tydligt stod vart man skulle gå för att få tag på kartan. Mannen frågade vem som hade skrivit texten och jag upprepade Tolereds IK och visade på min telefon hur det stod. Mannen hade aldrig hört talas om detta och sade att där hade det aldrig funnits något sådant. Någon hade skrivit det där utan att fråga honom sade han och verkade inte vara särskilt mån om att hjälpa till.

Att somliga träd i skogen är magnetiska är ju lite underligt…

Vi meddelade oss med Naturpassets kontaktperson som snart svarade och sade att det visst hade funnits ett stånd med kartor där i caféet. Jag har mina egna teorier om vart de där kartorna hade tagit vägen… Vi brydde oss inte mer om det utan bestämde oss för att ta en skön promenad i området istället. Vädret var ju strålande så det fanns ju inga moln på den himlen.

Denna burken har somliga jättesvårt för att hitta…
En fin fikaplats…

Alla geocacher var i topptrim och jag reflekterade över hur lätta de var att hitta! Ibland brukar somliga cachare inte hitta de mest enkla burkar trots att de ligger helt öppet och skyltar. En av burkarna har jag givit en femma i svårighet – och det beror på att man måste ha ett speciellt verktyg med sig. Det föranleder några att misstänka att någon har kört ner pinnar och allt möjligt annat där cachen skall vara. Sen kommer någon erfaren med rätt verktyg och då hittas cachen utan problem. Det enda problemet med den burken just nu är att locket börjar rosta lite grann. Men den är väl tätad så allt är väl med den.

…och ved finns det under soffan!
Trollet Lasse uppe på en trolltunga…

I dagens service ingick egentligen också att pytsa ut ledtrådar inför en åttonde cache i området, en myst som skall lösas med hjälp av fem ledtrådar utplacerade i fem av burkarna. Jag skall fundera igenom det där en gång till innan jag placerar ut ledtrådarna. Det skulle nämligen vara etiketter som skulle placeras på insidan av varje petrör, men de är ju tejpade med Gaffa-tejp så det går ju inte att läsa genom glaset. Frågan är om man kan se ledtråden från hålet på röret. Jag får chansa på det och ta med holken och sätta upp en annan dag.

Ledtråden ”Ex parrot became Wanda” verkar förbrylla de flesta…
Anna väntar på att jag skall bli färdig…

Så långt för idag. Vi hade en härlig utflykt men vi tog inte så mycket fika med oss ut utan vår lunch intog vi hemma efteråt. Varsin energi-bar hade vi med oss och de knaprade vi i oss beskådande den fina utsikten från Källebergsborgen – fornborgen i området.

Det finns många fina utsiktspunkter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top