Västgötacupen i mtb – Borås

Erik brukar köra någon småtävling på sin mountainbike i Skatås då och då. Idag var det premiär för tävling på bortaplan, på Kransmossen i Borås. Det var tävlingar i Västgötacupen både igår och idag. Vi kom dit vid lunch och startade med att hämta ut nummerlapp och att äta en hamburgare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Banorna på Kransmossen i Borås. 2 X 3,2 km gällde för Erik.

En stund efter tolv kunde man få provcykla banan. Lasse hängde med Erik ett varv och kunde konstatera att han inte hänger med sonen längre. Ytterligare lite frukt och fika och så hålla värmen fram till start klockan två.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uppvärmning och hålla värmen gällde innan loppet. Det var en kylig dag.

De som kört loppet igår var seedade och hamnade i de tidigare startleden idag. Erik hamnade längst bak bland pojkar 10-12 år. När starten gick klarade han sig precis från att dras med i en rejäl vurpa som ställde till det för ett gäng åkare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik och Joel som är klubbkompis från CK Master lyssnar på startinstruktionerna.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik startar sist bland pojkar 10-12 år och har just klarat sig förbi startvurpan.

Två varv på en 3,2 km lång bana var det som gällde. Vi föräldrar fick heja på och jag passade på att ta några bilder längs banan. Erik körde på bra från sitt utgångsläge och när han skulle svänga in på upploppet passade han på att smita förbi en sista åkare innan målgång.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ensam nerför backen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik passar på att smita förbi en sista åkare innan målrakan.

Lite trött men nöjd med sitt lopp var han efter målgång. När vi applåderat de på prispallen och gänget på 4-10 plats så var det bara att lasta cyklarna på bilen och köra hem till Torslanda igen. Erik var nöjd med plats 33 av 46. Han hade cyklat bra från sin startposition och loppet var roligt med en rolig och lagom utmanande bana att cykla på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nöjd, glad och lite trött.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi applåderar vinnarna. Rasmus från CK Master kom på en fin sjundeplats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top