Brudfjället – Eriks geocache nr 600 – Dag 7-8

Idag tänkte vi oss att städa lite runt Håverud och fortsätta upp på Brudfjället för att ta en trad där. En av de cacherna vi började med hade som beskrivning ”Akta er för krokodilerna!” Och med denna rackarn till krokodil som lurade i buskarna förstod vi vad det handlade om! Den såg lite ledsen ut så vi undrade om den fick tillräckligt med besök – men det var tydligen – krokodiltårar!

Krokodil
Krokodiltårar

En annan rackare vi försökte oss på förra året men inte riktigt hade orken att slutföra när vi hade gått hela ”BYOP”-traden längs med vattnet i Åklång (tror jag sjön heter) är ”Lost: DHARMA Initiative, The swan”. Min GPS spelade oss lite spratt sist vi var här, men denna gången i kombination med lite avslöjande loggar så kunde vi nagla dit denna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
När terrängsvårigheten ligger på 4 skickar vi Erik 😉
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det regnade lite när vi var ute…
IMG_6621
… så en del cacher var helt genomblöta! Den här T5-an hängde så Erik kunde nå den utan att ens ställa sig på tå!

Efter ett litet tag kom vi fram till de fina hällristningarna i Högsbyn. Det var dags att ägna sig åt nåt annat en stund! De här hällristningarna är ovanligt fina med sina slingrande ormar! Man kan ju inte låta bli att tänka på ”Ormen Långe”…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Historiens vingslag låter sig kännas…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik letar efter en akrobat.

Vi kände att det började suga i kaffetarmen så vi gav oss iväg till Fengersfors bruk och ”Not Quite”. Kaféet där har blivit ett stamställe! Vi lät oss väl smaka!

image
Erik avnjuter lyxfikat på Not Quite i Fengersfors

Sedan ville sonen upp till bruket för att återigen titta på det häftiga maskineriet där papper kom till i långa banor för över 50 år sedan. Han kom inte så långt… han fångades upp av en björn på vägen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En träbjörn fångade sonens intresse!

I vår städrunda hade vi nu kommit till ett par cacher vid Tydjesjön som vi hade nosat lite på förra året. Vi har skaffat oss lite mer erfarenhet och uthållighet framför allt. Vi behövde inte leta länge förrän dessa cacher var loggade och klara.

Vi tog oss an den sista cachen på vår tripp, ”Blåsippeberget” vid Västra Bodane. Denna hade vi också letat länge och väl efter sist! Denna gången gick vi bara rakt fram och tog den – och stod en lång stund och filosoferade över varför vi inte hittade denna för ett år sedan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
När det sitter en förbudsskylt mot klättring måste man ju klättra upp till den så man kan läsa den ordentligt, eller hur?

Vi räknade samman dagen och insåg att målet för dagen missades med en cache! Erik hade nu 599 cacher… Vi fick ta en dag till i anspråk och planerade vår shoppingtur i Åmål och passade på att ta nr. 600 samtidigt! När den var gjord lät vi oss inte nöja utan tog resten av de traditionella cacherna som var kvar i Åmål innan vi nöjda styrde hemåt med fyllda kassar.

1607_IMG_6633
Erik ler nöjt när han pillar fram sin cache nr. 600! Den här kul typen av cacher har vi sett flera av vid det här laget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top