Projekt V. Nötön landvägen – Dag 9

När jag lade ut cachen på västra Nötöspetsen kom jag från sjösidan – en väg som jag visste att den kunde fungera. Dittills hade vi aldrig varit ute på denna försummade udde på Nötön för att vi inte var säkra på att den skulle gå att nå. Idag gjorde vi ett försök att nå udden landvägen. Vi utgick från Nötö Torp och gick rakt in i skogen västerut. Med GPS-en siktade vi mot det som såg gynnsammast ut att forcera. Mycket riktigt hittade vi en liten stig genom snåren – det var inte mycket mer än en djurstig, men efter den öppnade sig snåren och den bekanta biotopen som brukar dominera YB-s sydspetsar uppenbarade sig!

1607_IMG_6638
Anna forcerar skogen…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På vägen hittar vi vacker Klockljung.
1607_IMG_6649
Det finns alltid något trevligt motiv att föreviga!

Efter att ha vandrat en stund på berghällar kom vi till slut fram till sydspetsen. När jag lade ut den ett par dagar innan visade det sig att den waypoint jag markerat vid cachen var borta! Jag fick använda Google Earth och höfta till koordinater – men de blev faktiskt helt okej, slog bara fel på fem sex meter. Nu fick Anna ta över och navigera fram till cachen. Jag var ju också med – men det var knappast nödvändigt. Cachen var helt uppenbar! Anna fick en cache till, hennes tredje, och en fin blocker på Erik också! Sedan passade jag på att ta punkten ordentligt och redigera cachelistningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1 styck petrör på plats!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anna loggar…

När man geocachar finns det ett uttryck som lyder CITO (Cache In Trash Out) Geocachare går man ur huse och samlas på ett utsatt ställe med handskar, sopsäckar, gripklor och diverse andra verktyg. Man plockar skräp och lämnar sedan in säckarna till renhållningsverket! Samtidigt passar man på att ta en och annan cache på vägen. Detta är ett sätt att ytterligare späda på det fina renommé geocachare har.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lasse praktiserar CITO vid sydspetsen…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Detta är en rest efter ett skrovmål som fiskgjusen har fått sig!

På ett ställe passerade vi en större vattensamling. Vi fick hoppa på stenar för att komma över – ett riktigt balansnummer. Nu kan vi lätt konstatera att min cache går utmärkt att nå landvägen. Den får dock behålla terrängsvårigheten 4.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
För en gångs skull lyckades jag hoppa på stenar utan att plurra i…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På span efter trollsländor…

Efter en stund ringer Erik och säger att han vill mötas vid vadet. Vi börjar trampa oss runt reservatet och möter honom så småningom vid den långa spången från Nötön. Vi börjar bege oss hemåt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik möter upp!
1607_IMG_6656
En kantarell av ståtligare modell hemma vid stugan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top