Torsviken – mtb och geocaching

Nyss hemkommen från en övernattning i Vättlefjäll tyckte vår son att vi borde ut och geocacha lite igen! Vädret var strålande så vi tänkte att en liten tur på cyklarna runt Torsviken kunde vara en trevlig utflykt! Jag hade ju en del luckor i Torsviken så detta passade ju alldeles utmärkt! Vi packade ihop ryggsäckarna och fyllde våra vattenflaskor. GPS-en var laddad sedan tidigare. Så gav vi oss iväg på våra cyklar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik i full karriär!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pappa Lasse lite långrammare – och efter! Man smiskar inte Erik på MTB!

Det hela börjar över förväntan (not!) Tre DNF-er som start. Den första dyker upp för Erik när jag tar honom till en cache jag själv haft lite problem med: ”Amhult Lyse”, men lyckats logga en gynnsam dag. Denna dag var inte gynnsam – så Erik fick gå tomhänt. Den andra hade varken Erik eller jag: ”Torslanda lagun” – men den gäckade oss också. Nu började det kännas lite moloket… vi kämpar vidare och försöker oss på ”Kapten grogg”. Även denna trilskas och det börjar kännas som en sån där dag när allt skall misslyckas!

Nu får vi göra något drastiskt för att bräcka den här trenden tänker jag. Jag bjuder på en ganska svår cache som jag redan har men Erik inte har: ”Torslandavikens naturstig nr 1 – Muddertippen”. Den kan inte gå fel! Erik får leta en stund och hittar snart dummien. Jag hjälper honom lite på traven och snart hittar han gömman. Dagens första logg! Nu blir det bara bättre!

Vi fortsätter mot en annan som jag gick bet på för ett tag sedan: ”Båtupptagning vid Torslandaviken”. Den här gången var det klockren träff! Nu är vi i stim igen! Lika bra att beta av alla dessa missade cacher runt Torsviken! Nästa är också en gammal DNF: ”Inloppet till Torslanda Lagun”. Träff igen!

Vi tar en annan jag redan hade: ”Enslinjen från havet – vrakgods”. Dessa runt Torsviken är ju placerade av en lurig räv så vi får jobba hårt för att hitta dem. Den här stod Erik och höll i, så lade han undan den och letade vidare. Jag ställde lite ledande frågor, och så tog han upp den igen. Nu gick det bättre. På väg mot ”Hjärtholmen” tog Erik en annan som jag redan hade: ”Muddertippen – Livsfara”. Han tar snabbt in mitt försprång!

På Hjärtholmen upptäckte jag en premium-cache när jag uppgraderade. Den har legat på lut sedan dess, och nu var det dags! Det var nästan som om det var meningen! Vi hittade inte bara cachen utan även en kul sten med ett hjärta på… Vi har fin utsikt över hamninloppet och kan konstatera att ett av skeppen som deltar i ”Tall Ships Race” ligger för ankar utanför Skandiahamnen.

hjartholmen
Välkommen till Hjärtholmen!!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi letar efter en cache under pipelines på väg mot Hjärtholmen!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fin utsikt över hamninloppet!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”Tall Ships Race” var på plats i Göteborg.

Vi hastar inåt och betar av den ena efter den andra av gamla ohittade jag cyklat förbi jämte några som Erik inte har. Nu är det inget fel på flytet längre! Den sista har jag ju redan tagit: ”The name is the place”. Det var en myst som bygger mer på lokalkännedom än på beräkningsförmåga. På bilden får man lista ut var den är. Numera har ett par flaggor fallit av, så cachen är fullt synlig. Det är man själv också när man står och loggar!

Vi cyklar vidare och tar en annan av mina gamla lösta mystar: ”Lilla lilla Syrhåla” och avslutar med en av Pljung´s svårisar: ”Bulycke 3 – Pyromanen”. Den DNF-ade vi sist vi var där och tog rundan vid Bulycke. Efter denna är vi rätt trötta och känner oss sugna på att komma hem och fixa mat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vid Svalebo ligger ett fågeltorn. Erik inspekterar!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det är gott om flygfän i luften!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi får en lektion i semaforeringsflaggor. Här står det ”ARENDAL”. Cachen ”The name is the place”

Vi kan summera ihop dagen som en mycket trevlig cykeltur i Torsviken! En trevlig miljö som klart skall rekommenderas, inte bara för fågelliv och ovanlig miljö utan även för dess rika geocachevärde! Erik kunde räkna in 13 nya fynd och han tog in 7 cacher på mig! Det var han väl värd!

Cacher vi tog/DNF-ade på turen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top