Lillkottens jakt på geocache nr 800

OBS! Bilderna i detta inlägg kan avslöja vissa detaljer om några av cacherna.

Innan jullovet tar slut vill Erik komma över 800 geocacher. Det visar sig ta två dagar. Första dagen när Lasse jobbar så ger vi oss ut med cyklarna i skogen och trotsar blåst och begynnande snöfall och hittar fyra nya cacher innan vi ger upp. Andra dagen får vi med Lasse på en lunchtur till Ängårdsbergen där återstående cacher kan hittas och loggas.

Dag ett så begav vi oss alltså med cyklarna mot Låkeberget i Torslanda och släpade med oss cyklarna till Utsikten. När vi kom tillbaka till cyklingsbar stig ville Erik fortsätta mot Bur där vi fick akta oss för jägare i skogen. Vi fortsatte därefter snabbt vidare mot brandstationen och en cache där. När vi kommit så långt var Erik genomfrusen och ville återvända hem. På vägen stannade vi till vid en cache nära Torslandakrysset. Den var förstörd och Erik hittade loggremsan på backen. Vi gjorde en liten räddningsaktion och stoppade ner remsan i en påse vi hade med i ryggsäcken och försökte gömma den så gott vi kunde. Vi loggade och meddelade cacheägaren vad vi gjort och fick senare ett trevligt svar tillbaka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I början var stigen på Låkeberget fin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Men sen blev det allt svårare att ta sig fram.

På eftermiddagen var Erik alldeles varm och hade lite temp. Han ville mest ligga under ett varmt täcke. Vi fick avboka kvällens spinningpass och hoppades att det bara var det blåsiga och kalla vädret som satt hans kroppstermometer tillfälligt ur funktion.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här fick vi akta oss för jägare.

Idag vaknade han lika pigg och normaltempererad som vanligt och vi bestämde oss för att försöka ta de sista sex cacherna till 800. I Ängårdsbergen finns det otaliga cacher att jobba på så med termosar och mackor nedpackade i ryggsäckarna så åkte vi mot Fässberg där vi ville starta. Redan vid parkeringen hittade vi den första lilla cachen som var gömd av en familj med barn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En av dalgångarna vid Fässberg.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik kollar hur tjock isen är på bäcken.

Terrängen i Ängårdsbergen är inte helt enkel. Stigarna går i djupa dalgångar upp i bergen. Det är enkelt men jobbigt att följa en dalgång uppåt eller neråt men det är inte lika enkelt att förflytta sig mellan de olika dalgångarna. Vi hade sett ut ett avgränsat område i några av dalgångarna där det skulle finnas ett tiotal cacher gömda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagens skojigaste cache med hissanordning.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trädet går bra att klättra i också.

Vi kämpade på uppför och nerför och rakt ut i terrängen och efter en stund var det dags för burk 800. Där bytte Erik till sig en fin magnet och firade sedan med att äta en medhavd Snickers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eriks 800de geocache!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Firar med en liten Snickers.

Vi fortsatte med några gömmor till och fikade och åt lunch på en bergstopp med utsikt över Fässbergsdalen. Trots att det var sju minusgrader så blev man nästan lite värmd av solen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fikadags i solen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bra utsikt också.

Nästa cache blev dagens enda miss. Trots att den skulle vara enkel att hitta i en björk så hjälpte det inte att vi var tre som letade en bra stund. Kanske var det snötäcket på en knapp cm som dolde den så väl men till slut gav vi upp. Ytterligare någon burk blev det innan vi kom ner till bilen igen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mot bilen igen.

På hemvägen bestämde vi oss för att testa en cache som skulle ligga nära en hällristning nära Ingo-macken på vägen tillbaka mot Torslanda. Man kunde parkera enkelt i en stor ficka framför nybygget som ligger granne med macken. Därifrån kunde man mycket enkelt gena över en stor grusplan fram till både cache och hällristningen. Vi började med att logga cachen och hittade snart till ristningen. Det var lite lurigt med det lilla snötäcket men Erik råkade halka ner för en liten berghäll och fick syn på ett inristat skepp. Som tur var hade vi med oss bilborsten och kunde snart sopa rent hällen och se både skepp, skålgropar och ett solkors. En trevlig avslutning på dagen. Man undrar bara hur länge den här hällristningen får vara kvar och åtkomlig för historieintresserade,  inklämd mellan raffinaderier, logistikbyggnad och en gigantisk grusgrop som den nu är. Kanske får den ett nytt besök när det är lite mindre snö och is till våren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hällristningarna sopas fram under snön.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flera skepp, skålgropar och ett solkors kan vi hitta.

Nästan 6 km, 50 ”våningar” upp och ner i dalgångarna, skön lunchfika i sol på bergstopp och tio nya geocacher gav dagen. Lillkotten (Erik) passerade därmed 800 geocacher. Grattis säger vi övriga i familjen!

1 Comment

  1. regina-phalange
    11 januari, 2017

    Grattis Erik!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top