En annorlunda geocachingtur

Under två dagar åkte jag till Berlin på en tjänsteresa. Det skulle vara mig totalt främmande att åka dit utan GPS – så med Europas stadscykelguide nedladdad och min senaste Pocket Query över centrala Berlin tog jag mig an denna härliga stad! Mitt tjänsteuppdrag var första dagen slut runt 18:00 – varpå jag och ett par vänner gick ut för att äta en bit och ta varsin öl. Sedan gick jag på konsert i Berliner Philharmonikers hall, fast de som spelade var Staatskapelle Berlin – under ledning av Daniel Barenboim som jag aldrig sett live! De avslutade därmed en turné de hade haft. Runt tiotiden på kvällen masade jag mig till hotellet för att checka in, och därefter fram med GPS-en och se vad den hade att erbjuda.

img_8007
Berliner Philharmonie i kvällsbelysning med Potzdamer platz till höger bakom.
img_8008
En för geocachare välbekant figur, geocachen ”Lego – einer ist zuviel…” Gissa vad man skall göra…
img_7993
Insåg att Arkaden i Göteborg faktiskt har en förlaga i en av kulturens huvudstäder…

Tyvärr insåg jag att mitt hotell låg i fel område – här fanns nästan inga geocacher alls, endast två inom nära räckhåll. De fick ju inte missas då. Precis utanför hotellet låg Widerstand — Resistance (Vol. 2) som hittades ganska snabbt med hjälp av dess ledtråd. Plötsligt hörde jag ett skrap och ett fönster öppnades. Ett ansikte tittade ut och jag nödgades förklara att jag geocachade och att jag snart var klar. Senare skulle jag förstå…

Den andra cachen Lego – einer ist zuviel bjöd kraftigt motstånd och jag tvingades ge upp – för tillfället. Insåg att jag hade missat extra batterier till min GPS, så jag fick ransonera mitt användande. Jag tog mig för att besöka och föreviga Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche som under kriget blev brutalt massakrerad av bombningarna. Invid samma en galning med lastbil brakade rakt in i julmarknaden och massakrerade julhandlande familjer med barn… På vägen dit – en pilgrimsfärd på knappt 5 kilometer tur och retur – passerade jag Olof Palme Platz! På väg hem försökte jag mig på en cache i ett P-hus, men hittade den inte. Min GPS gick på elektron-ångor vid det laget och om jag överhuvudtaget skulle hitta hem var det dags att ge sig av.

img_8013
Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche i nattbelysning
img_8009
En plats med välbekant namn…

Rejält genomfrusen och med något som kanske är en begynnande förkylning kommer jag stillsamt strosande mot Stauffenbergstraße där hotellet ligger. Passerar då grannen tvärs över gatan – som alltså är en massiv militäranläggning med helikopterplatta och skjutjärnsvakter! Varningsskyltar stod runt om och området videobevakades! Kan förstå att jag blev bevakad när jag tidigare tog mig in på borggården och rotade i ett hörn med ficklampa… Vem vet om de hade tänkt skicka ut the bomb-squad… Hmm.

Efter en mycket god nattsömn vaknade jag och åt frukost. En rask promenad bort mot Berliner Philharmonie igen. På vägen passerade jag ett träd med den bekanta påväxten av mistel! Flera stånd mistel växte i detta träd! Ett glatt återseende. Den växten har jag inte sett sen jag sist var i Frankrike!

img_8015
Ett träd med den bekanta mistelpåväxten!

Ett nytt försök på Legogiraffen hinns med, och denna gången gick det bättre och jag slapp åka hem med en neslig DNF! Kan säga att det ändå tog en stund innan jag hittade RÄTT bit! Det fanns flera lösa faktiskt. Hittade en brun bit utan loggbok och var på väg att skriva till CO att den var mugglad då jag av en händelse såg en spoilerbild! Rätt bit var gul inte brun! Tillbaks till sökandet, och nu gick det på 10 minuter. Med rätt bit och loggboken avtäckt måste jag ju ta en segrarbild, som får avsluta denna lilla historia! Tyvärr blev det inte fler cacher denna gång, men en fantastisk vitamininjektion rikare från denna sprudlande stad!

img_8016
Fel legobit – Mugglad???
img_8017
Rätt legobit! Hemfärd med gott samvete! Ingen DNF på denna tripp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top