Eriks 500:de geocache – en tur i Svartedalen

Hur skulle långhelgen avslutas på bästa sätt. När vi vaknade i morse var det lika fint sommarväder som det varit ett par dagar nu. Lasse skulle till jobbet på eftermiddagen men fram till dess hade vi några timmar på oss att avsluta helgen på ett bra sätt. Erik hade 477 geocacher och 23 kvar till nr 500. Detta valde vi som dagens mål. Hur skulle vi kunna nå så många cacher på några timmars tur före och efter lunch. Vi bollade idéer en stund och kom på att rundan vi påbörjade med våra cyklar i Svartedalen tidigare i vår kunde vara en möjlighet. Tog vi bilen så skulle vi ha en chans att hinna de trettio gömmorna som fanns kvar längs vägen. Då skulle vi också ha lite marginal ifall någon burk inte gick att hitta.

Matsäck fixar Lasse  och efter en stund är alla klara och på plats i bilen. Vi ger oss iväg mot Kungälv, vidare mot Svartedalen och fram till platsen lite norr om Klarvatten där vi slutade turen förra gången. Den här gången får det bli bil mellan cacherna och små naturutflykter på fina ställen längs vägen. Första cachen är en spindel i en jordkällare.

IMG_6092.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Första cachen för dagen, en spindel i en gammal jordkällare.

De flesta stoppen är korta och inte så spännande, bara en gömma i form av ett litet pet-rör som hänger i en gran. Men några är som vanligt lite roligare som en i en fågelholk, en i en plastsvamp och någon att klättra lite efter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En cache att klättra efter
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En cache i en igenbommad fågelholk
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En cache under en sten
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En cache i en fin plastsvamp
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En cache i en skylt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En cache lite lurigt i en stolpe.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De flesta cacherna hittade vi i olika granar.

När klockan passerar halv ett börjar vi bli hungriga och det är dags att äta matsäck vid stranden till Kroksjön vid Stendammen. Erik startar med ett svalkande fotbad. Matsäcken är god med äggmacka och kaffe. Som underhållning till maten kommer en stor familj på fem personer paddlande i en kanadensare och genar mellan sjöarna genom en stor vägtrumma. En stund senare dyker en padda upp för några snabba andetag. Nu blir det läge att testa om nya kameran fungerar under vatten som den ska. Erik får testa och tar några bilder på paddan där den håller till på bottnen. Jo, det fungerar och kameran håller tätt. Det blir nog fler försök med kameran under vatten i sommar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svalkande fotbad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paddlare genom vägtrumma.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paddfoto.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kameran fungerar under vattnet också.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stendammen.

Efter lunchen fortsätter vi och snart är vi framme vid Eriks cache nr 500. Den hittas lika enkelt som de övriga, bakom några vägskyltar. En riktigt bra känsla för Erik. Efteråt var det bara sju cacher kvar på hela rundan så då avslutar vi med dem också innan det är dags att återvända hemåt för att Lasse ska hinna till jobbet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eriks geocache nr 500!

Summa för dagen blir 30 nya cacher. Erik passerar nr 500 och landar på 507 innan rundan tar slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top