Torslandaviken i vintersol

Efter en långsam start på söndagen med långfrukost ville vi hinna med en tur ute medan himlen var blå och vintersolen sken. Lasse behövde vara hemma vid två för att hinna till jobbet i tid. Därför valde vi en liten runda vid de gamla landningsbanorna vid Torslandaviken där Erik hade en del geocacher att ta ikapp på Lasse.

Vi parkerade vid grusparkeringen nära modellflyget och började genast leta efter den första gömman som man skulle ”pimpla” efter. Nollpunken virrade hit och dit i Eriks mobil och vi funderade på om pimpla handlade om att fiska fram gömman eller om det kunde vara en flaska eller liknande att pimpla någon dryck ur. Ingen av våra idéer gjorde att vi hittade cachen i alla fall. Erik hade med sig några mjukdjursmaskotar som vanligt. Brum brukar vara med ibland men idag hade även Teddy (som Erik hittade i en cachegömma vid Jätteberget under Geotour Heart of Sweden förra sommaren) fått följa med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ett sista foto innan Eriks mobilbatteri gav upp i kylan.

Efter den misslyckade starten så gick det bättre för Erik och hans maskotar. Vi hittade sex olika cacher bland sten, i fågeltornet. i en trapp över el-stängslet, i en enbuske,  i en cementbrunn och i en stubbe. Stubb-gömman var helt fastfrusen och fick knackas lite på med en sten till isen släppte sitt grepp. Även loggremsan var ganska fuktskadad. Gömman var ett sk. TB-hotell och när vi väl fick fram burken så låg där två TBs (TB=travelbug, en liten bricka med en speciell kod på som ofta sitter fast i någon figur och som man kan ta med sig och lämna i en annan gömma vid tillfälle) som Erik och Lasse delade mellan sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erik loggar en av cacherna.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brum och Teddy loggar en cache åt Erik.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fågeltornet i motsol.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Är den här?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaveldun och ismönster.

4,5 km, ett par timmar ute i solen, sex nya geocacher och två nya TBs. Sen var det dags att bege sig hem så att Lasse kunde komma till jobbet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eriks nya TB.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lasse hittade en Minion-TB
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hemåt igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top