Indian-Jonas geocache nr. 1073

Erik och Anna har lämnat mig åt mitt öde för att åka till Långbergets Sporthotell för att träna inför tjejvasan. Jag fick inte ledigt från Operan, så jag blir kvar hemma och arbetar istället. Fast man kan ju inte arbeta hela tiden så jag bestämde mig för att leta reda på en multicache som har skavt länge på kartan hemmavid.

För att hitta denna tog jag cykeln och gav mig iväg mot Sillvik. Först när jag satt på cykeln kom jag på att det kanske var ett lite vådligt företag när jag inte ens hade dubbdäck på den. Gatorna var delvis belagda med blankis, så det gällde att ha is i magen också – och tungan i rätt mun.

Väl framme hittade jag en traktorstig som gick en liten bit. Intill starten på den stod en skylt om naturreservat! Inte visste jag att det var ett naturreservat där! Området jag var på väg in i tillhör Nordre Älvs Estuarium.

Inte visste jag att det var naturreservat här!
Kartan över naturreservatet.

Efter ett tag tog traktorstigen slut och ett par små stugor uppenbarade sig. Jag cyklade vidare ut på fälten – körde framhjulet rakt i en tuva och landade framför cykeln med den ovanpå! Det måste varit en syn för gudar! Jag bestämde mig för att gå resten av vägen. Terrängen var relativt kuperad.

Första etappen hittad!

Terrängen blev värre och värre – och jag bestämde mig snart för att parkera cykeln och fortsätta till fots. Snart började jag att ana att finalen skulle ligga längst ute på udden.

Finalburkens koordinater skall snart uppdagas…

Till slut hade jag uppdagat koordinaterna till finalen och min gissning var helt rätt! Längst ute på udden, uppe på en kulle med fin utsikt över den lilla skärgården – eller över ”Naturreservatet Nordre Älvs Estuarium” som det ju heter!

Utsikt från klippan på udden.

Jag kan tänka mig att detta är en riktigt fin promenad på sommaren med vackert väder! Det var kallt och lite blåsigt med mulet väder när jag var där, men det var så kuperat och mycket över stock och sten så jag frös inte. Gillar man att trampa omkring utan ordentliga stigar men med många olika naturmiljöer kan jag varmt rekommendera denna utflykt. Cachen heter ”Tången udde multi”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top