Kajak i vår egen vik

Det gäller att ta vara på stunderna. Ibland missar man en lugn och fin dag som är som gjord för lite paddling för att man har något annat inplanerat. Men ibland lyckas man pricka in de fina dagarna. Den här dagen blev det en liten sväng runt viken där vi sommarbor just nu. En somrig liten tur bland vass och gula näckrosor där ett av uppdragen är att försöka få till en paddelbild på Erik till mormor och morfar. Lättare sagt än gjort i kajaker som guppar omkring och inte ligger stilla som man vill.

Vi har en toppenfin strand bara ett hundratal meter från stugan. Där rullar vi enkelt ner våra kajaker på sina kärror och sjösätter. Vår vik är ganska långgrund med stenbotten så vi har blivit vana att gå i där men känner oss inte lika bekväma att gå i från en hög brygga eller direkt från ett berg. Man blir liksom van vi det man själv har som man får träning på regelbundet.

Ganska enkelt att lyfta i sin egen kajak.
Erik gränslar sin kajak och sätter sig.
Lasse kliver i med en hand där fram och en bakom sätet på kajaken.

Dagens tur runt viken blir ett utforskande av vassar, näckrosor och småskär med måsar och gäss. Storlommarna som kom ganska nära i början av sommaren syns inte till nu och inga rovfåglar som fiskgjuse, havsörn, brun kärrhök eller lärkfalk. Kanske är de färre i år eller så har vi bara missat att se dem. En havsörn och ett par fiskgjusar har vi sett under våra veckor i stugan.

De gula näckrosorna blommar för fullt och jag försöker en lång stund att fånga dem i dess rätta element i gränslandet ovan och under vattenytan. Inte helt enkelt med en kamera från kajaken. Några bilder på Erik blir det också. Mormor och morfar har önskat en stående bild från när han paddlar att ha i en ram hemma. Vi försöker få till några olika varianter med och utan solglasögon och i olika ljus och vinklar. Får se vad de tycker när jag får fixat iordning några i datorn. Annars får vi göra fler försök.

En variant på bild till mormor och morfar.
Studie av gul näckros just i vattenytan…
…eller lite mer underifrån som en bladdjungel.

När vi kommit tillbaka så avslutar vi med en fikastund på stranden innan vi lastar våra kajaker och rullar upp till stugan igen. Ett kort men mysigt miniäventyr på ett par timmar gör dagen!

Erik på väg in i viken efter turen.
Lasse och Erik hemma igen efter turen.
En nyckelpiga hälsar på när vi fikar.
Avslutande fikastund innan vi rullar hem kajakerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top