Cykeldag i Skatås

Efter att ha tittat lite för mycket på olika väderprognoser och fått lite kalla fötter med vår husbilstur norröver och istället fixat med Eriks rum så att det passar en blivande tonåring (han är bara 11 ännu men hade tröttnat rejält på en fin tapetbård med fina färgglada sagodjur och sin hårda säng med lådor under ;), så kände vi att vi behövde röra lite på oss ändå. Vi tänker kolla in den nya pumptracken vid Skatås och ta en sväng i skogen.

Efter att Erik snabbedömt pumptracken så startar vi med Brudarebacken och den lilla fina cykelstigen ner på baksidan av backen. Erik älskar att få lite fart nerför och sen kommer Lasse och jag lite mer bromsande efteråt.

Erik i fart nerför Brudarebacken
Lasse ….
och jag lite mer vuxenfegt bromsande.

Efter Brudarebacken så kör vi vidare mot Brudaremasten. Där visar Erik en liten varvbana som vi kör en stund. Ganska bra med en varvbana för då kan alla köra i sitt tempo så många varv man vill på den tiden vi bestämmer. Erik kör sex varv när vi kör tre var. Jag ägnar en del tid åt att fotografera och Lasse vilar i början.

Lasse kör varvbana.

Efter varvbanan så fortsätter vi runt Brudaremasten, letar upp en geocache och börjar ta oss ner mot en spång som Erik gillar. Erik tränar lite fram och tillbaks på spången men Lasse och jag har mer ”spångest” och vågar inte chansa på att trilla ner. Jag fotograferar Erik istället och Lasse vilar igen. När vi ska börja cykla tillbaka mot Skatås upptäcker Erik en pytteliten skogsödla på spången. Den är ganska orädd och vågar till och med sticka ut tungan och känna på Eriks nagel. En kul liten bekantskap i skogen.

Stigen vid Brudaremasten.
En alldeles för hög och smal spång som Erik gillar.
Lasse vilar istället.
Erik upptäcker den lilla skogsödlan.
Den var klart orädd.

Via hästhagarna är vi snart nere vid Skatås igen och Erik vill ta några sista varv i pumptracken. Det tar inte lång stund innan första kompisen från cykelklubben dyker upp och en stund senare några till. Några sista varv i pumptracken blir två timmar så jag traskar upp till motionscentralen och köper med tunnbrödsrullar och glass så att vi kan överleva tills middagen hemma. Det blir en härlig sommardag hemma i stan. Erik ger bra betyg åt pumptracken och vi vuxna vet precis var vi vill ha en grillplats där vi kan ha lite koll på kidsen när de susar runt i banan.

Erik testar hoppet.
Klubbkompisarna också där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top