Mellandagarna – geocaching i fulmiljö

Vad gör man när det är grått och fuktigt och Erik är både lite hostig och snorig men ganska pigg. Alla pulshöjande aktiviteter går bort denna dag. Istället bestämmer vi oss för att göra en chansning och titta på hur det ser ut vid en arkiverad geocache i Surte som ska finnas i ett gammalt militärt bergrum från andra världskriget. Ingången ska vara väl tillstängd för det mesta men någon gång har vi förstått att där stått öppet…

OBS! Om du är känslig för bilder som avslöjar lite för mycket så bör du avbryta läsandet här.

Vi hittade inget på nätet om det var öppet eller stängt just nu så det var bara att chansa.

När vi hittat fram kunde vi direkt konstatera att där var stängt och det ordentligt med tre rejält tilltagna betongblock.

Antingen så kunde vi vända och åka direkt hem till soffa och värme eller så kunde vi se vad Surte hade att erbjuda i form av geocacher. Vi valde att cacha vidare. Runt om på gator, lekplatser och pendelstationer i Surte så hittade vi 5 enkla cacher som kunde signeras trots att flera var ganska fuktiga. En cache hade en högre svårighetsgrad och här behövdes specialverktyg. Vi stannade ändå till och kollade vilken typ av cache det kunde handla om. Gissningsvis hade man behövt ha med sig en egen bilverkstad. 🙂

Vi tog lokalkörbanan tillbaks mot Jordfallsbron och i Bohus hittade vi ytterligare två cacher innan återfärden mot Hisingen.

På hisingssidan av Jordfallsbron gjorde vi ett sista stopp. Nu började det bli bråttom hem om Lasse skulle hinna äta middag innan det var dags att gå till jobbet. En cache skulle finnas vid fågeltornet nära parkeringen. Vi letade en liten stund men fick snart ge oss för att hinna hem i tid.

Ibland blir våra små äventyr lite mer urbana och inte i någon vacker natur. När man geocachar så hamnar man ofta på ställen som man aldrig skulle ha hittat till annars. För vem skulle frivilligt traska runt och kika lite här och där på en återvinningsstation i härlig industrimiljö och försöka se normal ut när vanliga människor (=mugglare) dyker upp för att återvinna sitt julskräp. För många år sedan när vi fågelskådade kunde vi ibland hamna på soptippar och liknande för att spana efter en sällsynt fågel. Som geocachare och fågelskådare får man inte vara rädd för fula omgivningar emellanåt.

Sju nya cacher blev det idag. Tre cacher missade vi – den arkiverade i bergrummet i Surte, den svåra med behov av specialverktyg och den i fågeltornet när vår tid rann ut. Den här typen av bilnära geocacher är perfekta när vädret är för trist, när man är förkyld och inte orkar med strapatser i skogen eller helt enkelt när man inte har så mycket tid på sig.

1 Comment

 1. Jon Moberg
  29 december, 2017

  Hej!
  Såg spännande ut med cachen vid en fd militäranläggning. Skulle du vilja berätta vilken cg-kod det är?
  Tack så länge!
  //Jon

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top