Om hur man hoppar över stockar…

Att köra över stockar är en konst som inte alla behärskar. Antingen är man för rädd och kliver av cykeln och leder den över stocken – alternativt bär den över när stocken är stor.

Vi har en stock som ligger strategiskt mitt över en stig vi cyklar ibland. Jag har kört över den stocken flera gånger, och varje gång ritar framklingan ett motorsågsspår över stocken. Jag har insett att det förr eller senare kommer att bli skador på klingan. 

En ny strategi behövs för att tackla den där stocken på ett elegant sätt – så jag tittade lite på en Youtube-video om hur man hoppar över stockar. Så, det där såg ju rätt enkelt ut! Anna och jag gav oss ut i skogen för att filma och demonstrera en del hinder som fick henne att tvärstanna och vägra cykla. Den där stocken var ett sådant hinder.

Vi närmade oss stocken och tankarna började snurra. Jag började fokusera hårt på det där hindret – tänkte över hur jag skulle göra – och så kom stocken. Jag samlade all koncentration och hoppade över stocken. Vet inte om det var elegant precis, men jag kunde klart och tydligt känna att bakhjulet landade på marken efter stocken och vidrörde den inte överhuvudtaget. Med hjärtat i halsgropen kände jag mig ganska stolt över att ha lyckats.

Anna kom efter och riggade upp kameran för att ta lite bilder på mig när jag flyger över stocken. Hennes första och enda bild på mig var helt sensationell! Jag lyckades misstajma så kapitalt att jag flög i en vid båge över stocken och gjorde nåt som brukar kallas OTB (Over The Bar) Jag kraschlandade efter stocken och trasslade in benen i cykeln som kom efter och landade typ uppe på mig. Mödosamt tog jag mig upp efter att ha trasslat ut mig ur cykeln, och så deklarerade jag att jag inte skulle göra om den där manövern… åtminstone inte idag!

Jag överlevde, och fick faktiskt bara ett litet skavsår på axeln. Det som tog mest stryk var nog mitt självförtroende!

Plocka svamp – eller OTB? – Foto: Anna Kristiansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top