Geocaching vid Djupedal nära Säve

I morse vid frukosten satt jag och kollade lite förstrött i telefonen. Såg att Göran (ena parten i silnor) hade ringt. Normalt har jag för mycket att göra så det brukar aldrig bli så mycket geocaching, men i dessa tider med pandemin stormande är det ju klart välkommet med ett avbräck i soffsittandet. 

Jag ringde tillbaka och kollade var de var, och de hade precis passerat vårt hus på väg mot Säve. De hade flera stycken otagna cacher vid Säve och deras projekt för dagen var att ta dem. Som regel har jag inga cacher som de heller inte har så det är helt säkert att hänga med dem ut i skogen. Det är garanti på nya cacher!

Bilder i det här blogginlägget kanske kan anses som spoilerbilder men jag tänkte att dessa geocacher hade som karaktär att locka ut folk i skogen, inte fungera som kluriga pussel eller svårletade kluringar. Står man på nollan kan man inte missa cachen! Är man känslig för spoilers skall man kanske sluta scrolla här.

Den här rundan gick i lite blandad skog som började i lövskogslandet och uppe på kullen var det tallmo. Utläggaren Snorkeljohn är värd en eloge för hans fantasifulla cacher! De var dessutom av den typen man lätt hittar och syftet med dem var helt klart att få ut en till marker man fattar tycke för direkt! Syftet lyckades för vi gillade promenaden stort!

Ingen brist på fantasi här inte!

Nuförtiden är det nya bud på var man kan lägga sina burkar. 50 m från fornminnen är det som gäller. Behörigt avstånd även från murar och jordkällare. Därför kanske denna hette ”Jordkällaren 2.0” Kunde gissa att denna har varit inne i jordkällaren först, men har fått flytta.

Inifrån jordkällaren…

Holkar är trevliga cachegömmor. Denna var i minsta laget…

Fågelholk modell mindre, eller var det en myggholk?

Vi hittade lite annat också på vägen. En granrot som gav många fantasifulla tankar…

En granrot som kittlar fantasin…

 

Skogen varierade mycket, men alltigenom trevlig att vandra i!

Nästa cache hade hästtema, vilket cachens utseende antydde. (Kan hästar klättra??) Jag fick lite trevlig klättring på köpet.

Jag ägnar mig åt avancerad klättring…

 

En gran som försöker hitta rätt i livet

 

Den fina utsikten från Fjällettoppen

 

Avloppsrör modell yngre

 

Avloppsrör modell äldre

 

Pia och Göran (Silnor) beundrar den fina utsikten vi belönades med

 

Kvarlämnade redskap efter ett långt liv av arbete

 

Pia njuter den tilltagande vårvärmen i ett vackert jordbrukslandskap

 

Idag kom jag upp i mina 10.000 steg. Det är inte alla dagar jag gör det…

Vi fick en riktigt trevlig promenad – givetvis med behörigt avstånd sinsemellan. Det var ett tag sedan vi träffades så vi hade väldigt mycket att prata om. Sist vi möttes var förra vintern innan pandemin kom. Vi satt i Silnors vardagsrum och löste mystar. Med oss hade vi då även wilsman

Om någon önskar mer information om de geocacher vi var på idag så hör gärna av er! De geocacher vi besökte var:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top