Leriga cykelhjul…

Idag gjorde vi en härlig tur i vårsolen! Enligt SMHI har våren nu äntligen kommit till oss! Det får man ju inte försitta så vi tog cyklarna och gav oss till gamla ”Gunillas gård” vid Volvo Tuve. Vid det som varit trädgården till gården satt det en ”uv-holk” – men i detta fall handlade det inte om någon uv utan om att man behövde använda en UV-lampa för att ta sig vidare till nästa steg. Det är en fördel att ta sådana på natten så vi lät den bero.

Vidare äventyr ledde oss in på den gamla asfaltsvägen runt fälten vid gården. Det syns att naturen gärna tar tillbaka gammal asfalterad mark. Vägen som förut var en normal landsväg har nu krympt till knappt en fil. Buskar och träd har vuxit in över den så det knappt gick att cykla på den. Vi skulle dock inte cykla på den mer än till den första cachen – som bestod av den minsta holken jag sett!

Resten av cacherna var övervägande på holktema! Och resten av vägen var otroligt upptrampad av hästar och lerig! Vi hade tidvis svårt att ta oss fram med cyklarna. Men skam den som ger sig. Väl framme vid Huke var vägen genast mycket bättre. Det var ändå läge att tvätta av cyklarna ordentligt när vi väl kom hem!

Jag har sett många powertrails och cachesamlingar, men få utmärker sig med fyndiga och vackra burkar. Den här utmärkte sig tyckte jag. Flera stycken fick favoritpoäng av mig! Som en liten bonus på köpet fick jag fullbordat ”Wonders of the World” och fick flera souvenirer.

Här kommer lite bilder från rundan. Det kan hända att en del tycker att det finns spoilers bland bilderna – Min tanke är att man i så fall kan stoppa scrollandet här. Annars är min tanke om dessa cacher att de har den karaktären att inte gömma sig alltför mycket. Står man på nollan (gz) kan man faktiskt inte missa cachen.

Den minsta holken jag någonsin sett!
Första klättercachen. Det skulle bli flera…
Holkar verkade vara ett tema på den här rundan…
Den ena sötare än den andra…
Somliga var jättestora – men inehållet var litet! (nano)
Ibland rotar man på fel ställen…
Det fanns en del svarta lådor också (black box)
Min fru skuggade mig hela vägen …
Somliga holkar satt rätt lågt…
andra holkar undrade man vem de tillhörde…
Vi hittade ett helt hyreshus!
Anna väntar tålmodigt på mig medan jag klättrar i träd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top